Calin Clej prezentand HONOR Magic 6 Lite
Calin Clej, Marketing Director HONOR, prezentand Magic 6 Lite

Seria HONOR Magic6 a fost lansată oficial în România, în cadrul unui eveniment care a avut loc ieri, 14 martie, în Capitală. Deși vedetele prezentării au fost HONOR Magic6 Pro și Magic6 Lite, au fost readuse în atenție și pliabilele HONOR Magic V2, ediția Porsche Design a acestuia și HONOR V Purse, un telefon concept. Printre atâtea telefoane s-a strecurat și un element care de obicei nu atrage atenția decât marginal într-o prezentare, o baterie minune.

Câteva dintre ideile interesante de la lansarea seriei Magic6

  • La MWC Barcelona 2024, HONOR a primit 45 de premii și a fost nominalizată pentru premiul „Best in Show”.
  • Compania are peste 13.000 de angajați la nivel global, dintre care 60% sunt personal de cercetare și dezvoltare (R&D). HONOR  are 7 centre de R&D și investește peste 10% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare.
  • HONOR este în top 5 producători de telefoane inteligente pe anumite piețe și urmărește să se extindă nu doar în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, dar și în America Latină și Malaezia.
  • În 2023, compania a expediat peste 3 milioane de unități smartphone doar în Europa, unde a și crescut de 3 ori în segmentul telefoanelor premium.
  • Magic 6 Lite a primit clasificare Gold pentru baterie de la DXOMark.
  • Designul modului dorsal al camerei de pe HONOR Magic 6 Pro este inspirat de un ceas PANERAI, al cărui preț ajunge la 255.000 de euro.
  • Bateria minune, de pe pliabilul Magic V2, are dimensiunea unui card bancar, o grosime de câțiva mm și este cea mai subțire baterie de telefon pe care am văzut-o până acum.
  • HONOR Magic 6 Pro a primit clasificare Gold de la DXOMark la 5 categorii, pentru camera principală și cea de selfie, pentru baterie, pentru ecran și pentru sunet.
  • Telefonul vine cu funcții AI, inclusiv controlul prin gesturi, voce și mișcările ochilor, anticiparea nevoilor utilizatorului pentru o personalizare avansată, interacțiune simplificată între dispozitive diferite prin Magic Portal, soluții instant pentru căutări și interacțiuni, integrarea cu peste 100 de aplicații pentru funcționalități extinse și recunoașterea avansată a imaginilor pentru sugestii de shopping și călătorii.

Prezentarea a fost deschisă de Stanley Yan, Country Manager HONOR România & Bulgaria și dezvoltată de Călin Clej, Director de Marketing HONOR România și Bulgaria. Dacă primul a vorbit despre HONOR la nivel global, Călin Clej a subliniat importanța pieței din România în succesul și creșterea brandului și a prezentat în detaliu noile telefoane și tehnologii disponibile.

Honor Magic 6 Lite și Honor Magic 6 Pro

O să încep cu cel mai accesibil dintre modele și celebru pentru rezistența ecranului și rezistența la cădere, HONOR Magic6 Lite. Este un telefon subțire și ușor, cu dimensiunile 163.6mm lungime, 75.5mm lățime, 7.98mm grosime și o greutate de 185g. Are protecție îmbunătățită împotriva apei și prafului, conform standardului IP53 și este disponibil în trei variante de culoare, Sunrise Orange, Midnight Black, Emerald Green.

Magic6 Lite este dotat cu un ecran AMOLED curbat de 6.78 inch, cu o rezoluție de 2652×1200, rată de refresh de 120Hz și tehnologie PWM 1920Hz gândită pentru a reduce oboseala ochilor. Display-ul vine și cu certificarea TÜV Rheinland pentru lumină albastră scăzută și tehnologia Circadian Night Display pentru a ajuta la somn.

Folosește un procesor octacore Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1, 8GB RAM+ 8GB RAM Turbo, o capacitate de stocare de 256GB și rulează pe sistemul de operare pe Android 13, cu interfață MagicOS 7.2.

În ceea ce privește fotografia, telefonul este echipat cu un sistem de trei camere pe spate: o cameră principală de 108MP, o cameră ultra-wide de 5MP și o cameră macro de 2MP. La acestea se adaugă camera frontală de 16MP. Alimentat de o baterie de 5300mAh și suportând încărcarea rapidă de 35W SuperCharge, Magic6 Lite a primit clasificare Gold pentru baterie de la DXOMark.

Iată aici review-ul lui Honor Magic 6 Pro, dar o să trec în revistă caracteristicile sale pe scurt. Telefonul este masiv, având dimensiunile de 162.5mm lungime, 75.8mm lățime și 8.9mm grosime și cântărind 229g. Vine în două variante de culoare, Black și Epi Green, și are rezistență la apă și praf IP68.

Dispune de un ecran LTPO Quad Curved Floating de 6.8 inch, rată de refresh inteligentă de până la 120Hz și o rezoluție de 2800 x 1280 pixeli. Telefonul oferă o luminozitate maximă de 5000 de nits și include tehnologia Dynamic Dimming.

La capitolul performanță, HONOR Magic6 Pro este echipat cu platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 3 și combină 12GB de memorie RAM cu 512GB spațiu de stocare. Sistemul de camere HONOR Falcon include o cameră principală Dynamic Falcon de 50MP, o cameră ultra-wide de 50MP și o cameră telescop periscop de 180MP, care oferă un zoom optic de 2.5x și un zoom digital de până la 100x. Telefonul dispune de algoritmul HONOR Falcon Capture și de detectarea mișcării AI cu ajutorul senzorilor încorporați. Camera frontală are un senzor de 50MP și un senzor 3D TOF.

HONOR Magic6 Pro poate înregistra video 4K la 60fps, cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Telefonul este alimentat de o baterie de 5600mAh din silicon-carbon de a doua generație de la HONOR, care suportă atât încărcare cu fir de 80W, cât și încărcare wireless de 66W cu tehnologia HONOR SuperCharge.

Funcții AI pe HONOR Magic 6 Pro:

  • Telefonul poate fi controlat prin atingere, gesturi, voce și, mai nou, prin mișcările ochilor, fără a fi necesară atingerea fizică a dispozitivului.
  • Magic Portal permite interacțiunea simplificată între dispozitive diferite, indiferent de sistemul de operare, facilitând transferul de conținut și conectivitatea între acestea printr-un swipe cu degetul.
  • AI-ul telefonului poate genera răspunsuri instantanee la întrebări sau comenzi, precum găsirea unui restaurant și trimiterea itinerariului către Google Maps, simplificând astfel procesul de căutare și planificare.
  • AI-ul telefonului colaborează cu o gamă largă de aplicații, peste 100, pentru a oferi soluții și funcționalități extinse.
  • Telefonul poate identifica locații din imagini și sugera itinerarii pentru călătorii sau poate oferi opțiuni de shopping prin recunoașterea produselor din imagini.
  • Cei de la HONOR au prezentat și o metodă de control a unei mașini cu ajutorul lui Magic6 Pro.

Bateria de care vorbeam la inceput, iat-o în imagini.

Prețurile noilor telefoane inteligente HONOR :

  • începând de la 5999 de lei pentru Magic6 Pro;
  • 1799 lei pentru Magic6 Lite;
  • începând de la 9999 lei pentru Magic V2, în două culori, Silk Purple și Black;
  • începând de la 2699 de euro pentru Porsche Design HONOR Magic V2 RSR, disponibil în culoarea Agate Grey.