Prima pagină » AOC lansează monitoare de 540Hz și 390Hz la prețuri bune, iar Philips împrospătează gama EVNIA cu noi modele OLED

AOC lansează monitoare de 540Hz și 390Hz la prețuri bune, iar Philips împrospătează gama EVNIA cu noi modele OLED

de Roboțelul @ iDOR.info
aoc-lanseaza-monitoare-de-540hz-si-390hz-la-preturi-bune,-iar-philips-improspateaza-gama-evnia-cu-noi-modele-oled

În weekend-ul care a trecut, Philips și AOC au organizat un eveniment în Valencia, Spania, la care am participat și noi, și care a fost dedicat noilor lansări ale brandurilor din piața de monitoare. AOC a anunțat oficial intrarea sa într-un nou segment, cel al monitoarelor pentru profesioniști (mai multe detalii aici), însă bineînțeles că nu au putut fi lăsate deoparte noutățile în materie de gaming. Astfel, în cadrul evenimentului, au fost prezentate atât monitoare Agon by AOC, cât și noi iterații de Philips Evnia.

Prima pe ordinea de zi a fost o nouă serie Pro de la Agon, denumită Pro Esports, cu două monitoare, de 540Hz, respectiv 390Hz. Primul dintre ele este un panou TN, cu 0,2ms timp de răspuns, în timp ce al doilea este un IPS cu 1ms timp de răspuns GtG. Ambele au compatibilitate G-Sync și design-ul este similar cu Agon PRO-ul pe care l-am testat și eu recent, și despre care poți citi aici. Ambele panouri sunt calibrate din fabrică cu un Delta E < 2, și au și un suport pentru căști, un hub USB și iluminare RGB, cu tot cu efecte incluse, ce poate fi personalizată și două speaker de 5W fiecare. Sunt certificate VESA DisplayHDR 400 și, bineînțeles, un alt punct important pentru ele este un input lag redus. Modelul de 540Hz se numește AG246FK și costă aproximativ 700 de euro, în timp ce varianta de 390Hz este AG256FS și va costa aproximativ 449 de euro. Ambele se vor lansa în luna iulie a acestui an.

Apoi am văzut o mulțime de noutăți în gamele mai accesibile ale AOC, cu seria G4. Acestea sunt panourile pentru gameri care caută variante la prețuri bune, și includ ecrane IPS și VA, cu până la 1ms timp de răspuns GtG. Monitoarele au rate de refresh mari, între 180Hz și 280Hz, și rezoluții destul de variate, de la FHD la UHD, și vin cu suport pentru conținut HDR10. O adăugare binevenită este reprezentată de noul OSD, care a primit un upgrade grafic și pare să funcționeze mult mai bine decât varianta precedentă, din primele mele teste de la fața locului. 

Variantele acestea sunt foarte multe, așa că nu o să le amintesc pe toate, și o să fi ceva mai variat în exprimarea prețurilor, ca să zic așa. Există deci 4 tipuri diferite de monitoare FHD de 180Hz, care pleacă de la 159 de euro și urcă până la 189 de euro și se găsesc deja pe piață. Sunt și două variante FHD de 280Hz, care vor costa 219 euro, respectiv 239 de ero, diferența dintre ele fiind standul și prezența mai multor conectori USB, iar acestea se vor lansa în această vară. Mai sunt patru variante QHD de 180Hz, cea mai ieftină la 239 de euro și cea mai scumpă la 279 euro, aceasta din urmă fiind și cea mai mare, de 31,5 inchi. Acestea vor fi disponibile în iulie.

În fine, am trecut la Evnia, care este gama de gaming special creată de cei de la Philips pentru cei ce caută monitoare de top, cu tehnologii scumpe și foarte bune. Seria 8000 de la Evnia primește astfel două monitoare OLED Ultrawide, de 49 de inchi ambele, cu diferențe de refresh rate și a tipului de conexiune HDMI. Astfel, modelul mai ieftin, care costă 999 de euro, are „doar” 144Hz și un HDMI 2.0, în timp ce modelul mai scump, la 1199 de euro, primește 240Hz și HDMI 2.1. Ambele vin cu specificații excelente pentru monitoarele de gaming, cam ce te-ai aștepta la prețurile acestea: KVM Switches, încărcare pe 90W prin Power Delivery pentru laptopuri sau telefoane, boxe de 7,5W cu DTS inclus (4 la număr) 3 ani de garanție și, bineînțeles, un superb ecran OLED. 

Sunt upgrade-uri și pentru monitoarele wide, tot OLED, de la Evnia, cu două versiuni de 31,5 inchi și 27 inchi. Cea de-a doua vine cu o impresionantă rată de refresh de 360Hz, în timp ce ecranul mai mare adoptă 240Hz, dar vine și cu PD pe 65W. Boxele sunt ceva mai mici aici și mai puține, două de câte 5W fiecare. Prețurile sunt de 1199 de euro pentru varianta mai mare, și 799 de euro pentru cea mai mică. Am văzut și două monitoare noi din seria 6000 de la Evnia, tot wide, cu un preț similar, în versiune de 34 de inchi și cu rată de refresh de 175Hz. 

O altă noutate Evnia a fost reprezentată de seria M2, care pare că începe să rivalizeze puțin chiar cu AOC, pentru că propune monitoare rapide, pentru jocuri competitive, la prețuri foarte bune. Plecând de la 159 de euro și până la 199, versiunile de 180Hz, 4 la număr, vin cu panouri IPS și timp de răspuns de 1ms GtG. Există și o versiune FHD de 280Hz, la prețul de 229 de euro, dar și patru (4!) versiuni QHD de 180Hz, cu prețuri pornind de la 219 euro, care se vor lansa în această primăvară (modele de 27 inchi) și în luna iulie (modele de 31,5 și 34 inchi). 

Știu, sunt foarte multe, și pe noi ne-au copleșit toate lansările de gaming ale celor de la AOC și Philips din acest weekend, dar abia așteptăm să testăm unele din ele. M-am jucat puțin la eveniment, prima impresie pe care mi-au lăsat-o e una foarte bună, dar rămâne de văzut dacă se va transpune și în utilizarea pe termen ceva mai lung, și dacă Evnia va reuși în sfârșit să devină un nume cunoscut în zona de gaming cu această expansiune.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: AOC lansează monitoare de 540Hz și 390Hz la prețuri bune, iar Philips împrospătează gama EVNIA cu noi modele OLED

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă