Prima pagină » Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate

de Roboțelul @ iDOR.info
signal,-considerata-una-dintre-cele-mai-sigure-aplicatii-de-mesagerie,-anunta-noi-functii-de-confidentialitate

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 21:14

1697 citiri

Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special în ceea ce privește vizibilitatea numărului de telefon.

Până în prezent, numărul de telefon al utilizatorilor era vizibil pentru toate contactele din Signal. Cu noua actualizare, numărul de telefon va fi vizibil doar pentru contactele care îl au deja salvat în agenda lor telefonică, scrie Bleeping Computer.

Signal aduce posibilitatea creării unui nume de utilizator unic

Mai mult, Signal aduce posibilitatea creării unui nume de utilizator unic, o opțiune pentru cei care preferă să nu își divulge numărul de telefon. Acest nume de utilizator va fi utilizat doar în cadrul aplicației și nu va fi vizibil în conversații, oferind astfel un grad suplimentar de anonimitate.

Signal explică într-o declarație oficială că noile setări sunt flexibile: „Am modificat setările implicite pentru a ascunde numărul de telefon față de cei care nu îl au în contacte, însă utilizatorii pot ajusta această opțiune după preferințe. Crearea unui nume de utilizator nu este obligatorie, iar fiecare utilizator are control asupra modului în care poate fi găsit prin numărul său de telefon. Indiferent de setări, comunicarea cu contactele Signal va rămâne neîngrădită.”

Un alt element nou este setarea care permite utilizatorilor să decidă cine îi poate găsi pe Signal folosind numărul lor de telefon. Această funcție asigură că doar persoanele care cunosc numele de utilizator exact pot iniția conversații.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează

WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și…

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă

WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock….




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google