Prima pagină » Schimbare totală de paradigmă! Inteligența artificială poate face ca tranzacțiile bursiere profitabile să fie la îndemâna tuturor

Schimbare totală de paradigmă! Inteligența artificială poate face ca tranzacțiile bursiere profitabile să fie la îndemâna tuturor

de Roboțelul @ iDOR.info
schimbare-totala-de-paradigma!-inteligenta-artificiala-poate-face-ca-tranzactiile-bursiere-profitabile-sa-fie-la-indemana-tuturor

Joi, 24 August 2023, ora 14:33

3927 citiri

Chatbotul ChatGPT este capabil să prezică cu exactitate mișcările prețului acțiunilor.

Acest lucru arată că modelele mari de limbaj pot fi instrumente puternice pentru a prognoza prețurile acțiunilor, susțin cercetătorii de la Universitatea din Florida.

Este o descoperire care poate revoluționa tranzațiile pe bursă cu ajutorul inteligenței artificiale, în condițiile în care procesul de luare a deciziilor de investiții se poate baza pe predicții mai precise și o mai bună înțelegere a dinamicii pieței.

Studiul cercetătorilor americani

Cercetătorii americani au realizat un studiu care a încercat să determine dacă ChatGPT poate fi sau nu utilizat pentru a prezice mișcările pieței, analizând peste 50.000 de titluri de la un furnizor de date despre acțiunile publice de la Bursa de Valori din New York, Nasdaq și o bursă cu capitalizare mică.

Ei au introdus titlurile în ChatGPT pentru analiză și clasificare, pentru ca ulterior să fie generat un scor de sentiment ce a fost comparat cu randamentele corespunzătoare ale pieței de valori.

Analiza acestor rezultate a arătat o corelație puternică între evaluarea ChatGPT și randamentele zilnice ulterioare ale acțiunilor din eșantion, dezvăluind că chatbot-ul AI a fost capabil să prezică corect mișcările pieței de valori pe baza analizei sentimentului.

Predicții mai precise decât modelele existente

Cercetătorii, care au comparat și performanța ChatGPT cu metodele tradiționale de analiză a sentimentelor furnizate de un furnizor de date, au descoperit că modelul ChatGPT a depășit de fapt metodele existente.

Această superioritate poate fi atribuită capabilităților avansate de înțelegere a limbajului pe care le posedă chatbot-ul, care îi permit să surprindă nuanțele și subtilitățile din titlurile de știri, prin urmare să genereze scoruri de sentiment mai fiabile, ceea ce duce la previziuni mai bune ale randamentelor zilnice ale pieței de valori, scrie fintechnews.ch.

Prin urmare, procesul de luare a deciziilor de investiții se poate baza pe predicții mai precise, îmbunătățind performanța strategiilor de tranzacționare cantitativă și oferind o mai bună înțelegere a dinamicii pieței.

Consiliere financiară pentru publicul larg

Un experiment realizat de site-ul de comparații financiare finder.com a dezvăluit că ChatGPT este capabil să aleagă acțiuni mai bine decât fondurile lider din Marea Britanie.

Un coș de 38 de acțiuni selectate de chatbot-ul AI a depășit primele zece cele mai populare fonduri din țară, câștigând 4,9% între 06 martie și 28 aprilie, față de o pierdere medie de 0,8% pentru fonduri.

Fondurile și băncile majore au folosit inteligența artificială – AI pentru a-și sprijini deciziile de investiții de ani de zile, dar ChatGPT a pus acum tehnologia în mâinile publicului larg.

Finder.com a efectuat un sondaj pe 2.000 de adulți din Regatul Unit în aprilie 2023 și a constatat că doar un procentaj mic dintre respondenți (8%) au folosit ChatGPT pentru consiliere financiară, dar se așteaptă că acest număr va crește în viitor.

Avertisment grav al BNR: România are un model de dezvoltare economică ineficient!

Datoria publică crește mai repede decât venitul național și decât avuția totală, ceea ce reliefează un model de creștere economică ineficient. Iar motivele pentru care România…

Comisia Europeană pregătește scumpirea certificatelor de carbon cu 65%. Susține că implicațiile sunt minore în zona inflației

Comisia Europeană pregătește o scumpire semnificativă a certificatelor de carbon, precum și extinderea domeniilor de activitate în care acestea se vor aplica. Banca Centrală Europeană…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Schimbare totală de paradigmă! Inteligența artificială poate face ca tranzacțiile bursiere profitabile să fie la îndemâna tuturor

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă