Prima pagină » Schimbare importantă în lumea filmului. Actrița care a devenit președinte

Schimbare importantă în lumea filmului. Actrița care a devenit președinte

de Roboțelul @ iDOR.info
schimbare-importanta-in-lumea-filmului.-actrita-care-a-devenit-presedinte

Vineri, 15 Martie 2024, ora 16:03

1675 citiri

Actriţa franceză Juliette Binoche a fost anunţată drept noua preşedintă a Academiei Europene de Film, înlocuind-o pe regizoarea poloneză Agnieszka Holland, scrie Deadline.

Organismul a precizat că Binoche a fost propusă în unanimitate de către membrii consiliului de administraţie al EFA, după ce Holland şi-a exprimat dorinţa de a se retrage în 2024.

Rolul de preşedinte al EFA este unul onorific şi are o putere simbolică pentru organismul cu sediul la Berlin, care reprezintă peste 4.600 de profesionişti din domeniul cinematografiei din întreaga Europă.

Ingmar Bergman a fost primul preşedinte şi a fost ales iniţial de cei 40 de membri fondatori ai Academiei în 1989. El a fost urmat de Wim Wenders în 1996, care a deţinut această funcţie până în 2020. Holland a fost prima femeie preşedinte al Academiei.

Binoche va prelua oficial această funcţie la 1 mai 2024, după ce majoritatea celor 4.600 de membri ai Academiei Europene de Film şi-au dat votul de aprobare până la sfârşitul lunii aprilie 2024.

Noul film în care va juca Emma Stone, cea mai bună actriță la Oscaruri

Emma Stone, Pedro Pascal, Joaquin Phoenix şi Austin Butler vor juca în viitorul film al regizorului american Ari Aster, intitulat „Eddington”, transmite miercuri EFE. Compania de producţie…

S-a stabilit cine va prezenta Festivalului de Film de la Cannes

Camille Cottin va fi următorul maestru de ceremonii al Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat joi France Télévisions într-un comunicat de presă. Actriţa din serialul „Dix pour…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Schimbare importantă în lumea filmului. Actrița care a devenit președinte

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă