Prima pagină » Motorola a prezentat telefonul pliabil care se transformă într-o brățară (Galerie foto & Video)

Motorola a prezentat telefonul pliabil care se transformă într-o brățară (Galerie foto & Video)

de Roboțelul @ iDOR.info
motorola-a-prezentat-telefonul-pliabil-care-se-transforma-intr-o-bratara-(galerie-foto-&-video)

Motorola a prezentat conceptul actualizat al unui smartphone cu ecran adaptiv care se poate înfășura în jurul încheieturii mâinii, asemenea unei brățări.

Dispozitivul a fost prezentat marți, la evenimentul Lenovo Tech World ’23, organizat în Austin, Texas, dar deocamdată acesta este doar un prototip aflat încă departe de producția în serie, relatează Ars Technica.

Lexi Valasek, șefa diviziei de strategie inovativă și cercetare din cadrul Motorola Mobility, a prezentat pe scenă prototipul care, la prima vedere, pare un telefon obișnuit, cu un ecran OLED montat pe un șasiu de un portocaliu îndrăzneț pe partea din spate. Însă ea a îndoit repede telefonul într-o formă arcuită, apoi l-a înfășurat în jurul încheieturii, acesta arătând ca o brățară inteligentă. Dispozitivul s-a adaptat rapid la noua poziție, afișând un ceas masiv.

Motorola Flexible Smartphone Launch Event

Un alt detaliu a atras atenția: Valasek a pus telefonul în jurul unei benzi argintii aflată în prealabil pe mâna ei. Lenovo nu a explicat de ce, dar publicația The Verge suspectează că acest lucru ar putea fi esențial pentru ca telefonul să poată fi pus peste o bandă magnetică pentru a nu se desprinde de pe mână.

Videoclipurile pe care Motorola le-a difuzat arată utilizatorul purtând un fel de bandă cu aspect metalic la încheietura mâinii pe care înfășoară telefonul.

At Tech World’23, we unveiled a new concept device that integrates AI and features an adaptive form factor that can bend, fold, or wrap, along with powerful camera software, battery and display optimization, and more. Motorola is here to elevate your smartphone experience.

— Motorola India (@motorolaindia) October 27, 2023

Telefonul are ecran cu diagonala de 6,9 inchi în poziție normală și cu rezoluție FHD+. În această poziție, utilizatorul se poate bucura de experiența completă Android, ca la orice smartphone, a transmis Motorola într-un comunicat de presă.

Conceptul prezentat în această săptămână diferă ușor de cel dezvăluit în 2016 prin faptul că poate fi arcuit sau îndoit într-o poziție verticală. În plus, pare să nu mai producă zgomot atunci când e îndoit în jurul încheieturii mâinii.

Motorola încă explorează acest concept, astfel că intrarea sa în producție încă este departe, notează Ars Technica.

Nokia a lansat în urmă cu 17 ani primul concept al unui telefon flexibil care poate fi pliat pe încheietura mâinii – Nokia 888.

Nokia 888 Design

TCL a testat, de asemenea, ideea unui astfel de dispozitiv, dezvăluind un concept în 2019, potrivit CNET.

Un telefon pliabil încă are de înfruntat mai multe limitări de ordin practic și financiar. Nu este clar, de exemplu, cât de greu ar putea fi sau cât de mult s-ar încălzi la încheietura mâinii. Prețul și disponibilitatea sunt alte obstacole pe care un producător ar trebui să le surmonteze, notează publicația citată.

Deocamdată, cererea pentru telefoanele foldable este redusă. Aceste modele reprezintă doar între 1 și 2% din vânzările de pe piața mondială în 2022, potrivit unui raport întocmit de International Data Corporation în decembrie. Analiștii de la IDC se așteaptă însă ca acest segment de piață să crească rapid, odată cu scăderea prețurilor.

T.D.

Telefonul pliabil Motorola  Foto: Motorola




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Motorola a prezentat telefonul pliabil care se transformă într-o brățară (Galerie foto & Video)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type