Telefon Nothing Phone (2a)

Marți, 5 martie, Nothing a lansat modelul midrange Phone (2a). Prezentarea a fost deschisă de Carl Pei, co-fondator și CEO al companiei, urmat de Akis Evangelidis. Acesta a mers la fabrica Nothing, din Chennai, India, unde sunt fabricate sute de mii de telefoane. În uzină lucrează 550 de muncitori care asamblează telefoanele și fac controlul calității, alături de încă 50 de ingineri. Sunt 120 de stații de testare a calității pe linia de producție și, după ce telefoanele sunt asamblate, încă 34 stații de testare individuale.

Specificații principale ale Nothing Phone (2a)

Nothing Phone (2a) este echipat cu un cipset Dimensity 7200 Pro, o variantă modidicată a lui Dimensity 7200, produs de Mediatek. Procesorul octa-core este fabricat folosind tehnologia de producție de a doua generație de 4 nanometri (4Nm gen2) de la TSMC și e acompaniat de 10 sau 12GB RAM + 8GBRAM Booster. Sistemul de operare este Android 14 cu interfață Nothing OS 2.5. Va primi 3 ani de actualizări de versiune și 4 de securitate.

Nothing Phone (2a) specificații

E dotat cu o baterie de 5000mAh, cea mai mare de pe un telefon Nothing de până acum, și cu un încărcător de 45W. Producătorul promite două zile de autonomie, iar cu o încărcare de sub 20 de minute, energie suficientă pentru o zi întreagă. Ecranul este un Flexible AMOLED, cu diagonala de 6,7 inch, o rată de refresh adaptivă de 120Hz și luminozitate maximă de 1300 nits.

Procesorul modificat (Pro) este, prin comparație cu varianta de bază, cu 10% mai eficient la capitolul consumului de energie, are viteze de scriere și citire de 3 ori mai mari și transferă fișiere de 2 ori mai rapid, conectat la PC-uri cu Windows.

Pentru gameri, Phone (2a) are un sistem avansat de răcire cu o cameră cu vapori ”extra-large”, care disipează căldura procesorului pe toată suprafața spatelui dispozitivului.

Nothing Phone (2a) caracteristici

Camera duală dorsală, ca doi ochi proaspeți, este formată dintr-o principală wide de 50MP cu stabilizare optică și una ultra-wide, tot de 50MP, aceeași de pe Phone (2). Camera de selfie, cu senzor de 32MP, este și ea aceeași de pe Phone (2). Pe parte de software, telefonul vine cu TrueLens Engine, care aduce îmbunătățiri ale calității imaginii, inclusiv Ultra XDR. Combină 8 cadre într-unul singur pentru o expunere mai bună și nivel maxim de detalii. Alte opțiuni ale camerei sunt:

  • Motion Capture, potrivit pentru copii sau situații în care subiectul e în mișcare;
  • Night Mode;
  • Portrait Optimizer;
  • Action Mode pentru clipuri video 4K cu stabilizare.

Alte caracteristi de conectivitate sunt dual 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3.

Poți vedea aici lansarea Live a lui Nothing Phone (2a)

Nothing Phone (2a) costă 399 lire sterline și probabil echivalentul în euro, circa 470 euro, respectiv 2300 lei.

Compania a prezentat și căștile CMF Buds cu drivere de 12.4mm, sunet tuned by DIRAC, Ultra Bass technology, autonomie de 6.5 ore și rating IP54. Variantele de culoare sunt alb, negru, roșu și prețul este de 39 dolari/ 39 euro.

Nothing a lansat și CMF Neckband Pro căști in-ear cu fir, care se așeză pe ceafă. Acestea au drivere de 13.6 mm, o autonomie de 18 ore, spațial audio effect, rating IP54. Variantele de culoare sunt alb, negru, roșu și prețul este de 35 dolari/ 35 euro.