Prima pagină » Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone

de Roboțelul @ iDOR.info
microsoft-a-dezvaluit-phi-3-mini,-inteligenta-artificiala-care-poate-rula-direct-pe-un-smartphone

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 23:06

934 citiri

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și tabletele.

Phi-3 Mini este conceput să ofere capabilități AI într-un pachet compact, cu un consum redus de resurse, ideal pentru dispozitive cu hardware mai puțin performant. Modelul utilizează un limbaj cu 3.8 miliarde de parametri, o reducere considerabilă comparativ cu versiunile mai complexe, Phi-3 Small și Phi-3 Medium, care dispun de 7 miliarde, respectiv 14 miliarde de parametri, scrie Android Police.

Ce sarcini poate executa Phi-3 Mini

Cu toate acestea, Phi-3 Mini poate executa sarcini mai puțin complexe, fiind potrivit pentru aplicații care nu necesită o capacitate de procesare extremă. Acest model este un exemplu de cum pot fi adaptate tehnologiile avansate pentru a funcționa eficient pe dispozitive portabile, sporind accesibilitatea la tehnologia AI.

Eric Boyd, vicepreședintele Microsoft Azure AI Platform, a subliniat că, deși Phi-3 Mini nu se compară cu alte modele de AI, poate face față sarcinilor mai ușoare. Astfel, modelul este mai accesibil și promite performanțe îmbunătățite pe dispozitive precum laptopurile și telefoanele mobile.

De asemenea, pentru a îmbunătăți performanța lui Phi-3 Mini, a fost utilizat un LLM (model de limbaj mare) care a creat o „carte pentru copii” dintr-o listă de 3.000 de cuvinte, destinată „educării” modelului AI. Această strategie a permis modelului să își îmbunătățească capacitatea de codificare și raționament, demonstrând că și AI-urile mai simplificate pot evolua și oferi soluții eficiente.

Microsoft duce inteligența artificială la următorul nivel. Cum funcționează aplicația care poate transforma o imagine într-un videoclip realist

Microsoft a introdus recent pe piață AI VASA-1, un model revoluționar de inteligență artificială capabil să transforme imagini în videoclipuri realiste, în care subiectul poate vorbi….

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite

Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă