Prima pagină » Tableta Xiaomi Pad 5 nu va primi actualizarea la Android 14, deși MIUI 15 va sosi; Care e explicația?

Tableta Xiaomi Pad 5 nu va primi actualizarea la Android 14, deși MIUI 15 va sosi; Care e explicația?

de Roboțelul @ iDOR.info
tableta-xiaomi-pad-5-nu-va-primi-actualizarea-la-android-14,-desi-miui-15-va-sosi;-care-e-explicatia?

Xiaomi a reintrat pe piața tabletelor în 2021, odată cu debutul modelului Xiaomi Pad 5. E o tabletă destul de apreciată, care s-a bucurat de succes în tot acest timp. A sosit cu Android 11 și interfața MIUI 12.5, iar acum ea rulează Android 13 bazat pe MIUI 14. Totuși, aflăm astăzi că suportul software pentru acest device se încheie curând. Mai jos avem detalii.

Publicația Xiaomiui a dezvăluit că tabletele Xiaomi Pad 5 și Pad 5 Pro vor primi MIUI 15 în viitor. Cu toate acestea, sosește doar interfața nouă, tabletele urmând să rămână la Android 13. Producătorul a promis 3 actualizări majore de sistem, dar se pare că tabletele vor bifa doar două update-uri Android și mai multe schimbări la nivel de UI, UX, urmând sa primească MIUI 15.

În mod clar nu sunt vești bune, având în vedere că predispoziția utilizatorilor e de a-și schimba mai des telefonul, nu tableta. Nu e încă clar de ce Xiaomi nu va oferi acest update important, din păcate.

Despre suportul software oferit de către Xiaomi pentru terminale am mai discutat în urmă cu ceva timp. În aprilie aflam că 7 smartphone-uri din portofoliu, destul de recent lansate, nu vor mai primi actualizări. Între timp compania și-a îmbunătățit suportul oferit, odată cu debutul flagship-urilor mai noi oferind 3 actualizări software majore și 4 update-uri de securitate. Din păcate, pare că tabletele nu primesc același tratament momentan. 

Vă reamintesc ca Xiaomi Pad 5 are procesor Snapdragon 860, 6 GB RAM și 128 GB de stocare în configurație de bază. Vine cu display IPS LCD de 11 inch, refresh rate de 120Hz și suport pentru stylus. A primit un review imediat după debut din partea noastră și a crescut rapid în popularitate, fiind cumpărată de mulți la acea vreme. Varianta Pro nu se vinde oficial în România, însă.

Recent a debutat și Xiaomi Pad 6, drept succesor direct pentru Pad 5, iar această tabletă se vinde pentru 1899 lei pe eMAG. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Tableta Xiaomi Pad 5 nu va primi actualizarea la Android 14, deși MIUI 15 va sosi; Care e explicația?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă