Prima pagină » Filmul Libertate, exclus dintre proiecțiile Cinema Palace Oradea – BIHON

Filmul Libertate, exclus dintre proiecțiile Cinema Palace Oradea – BIHON

de Roboțelul @ iDOR.info
filmul-libertate,-exclus-dintre-proiectiile-cinema-palace-oradea-–-bihon

Filmul Libertate, exclus dintre proiecțiile Cinema Palace Oradea

foto: Facebook/ TIFF Oradea

Reactualizat la:

Pe scena TIFF Oradea, regizorul Tudor Giurgiu a anunțat că cinematograful din Oradea e singurul din țară care nu va proiecta filmul.

Scris de Cristina Ghilea Pe scena TIFF Oradea, regizorul Tudor Giurgiu a anunțat că cinematograful din Oradea e singurul din țară care nu va proiecta filmul.

Giurgiu pune asta pe seama tensiunii apărute între stafful festivalului TIFF și conducerea cinema-ului orădean din Lotus. O unică ediție a TIFF Oradea a fost găzduită în sălile multiplexului, dar experiența a fost nesatisfăcătoare, zice regizorul.

„Nu ne-am simțit nici bine primiți, nici condițiile nu au fost în regulă. Ca să faci un eveniment trebuie să te implici și tu, să pui umărul. Am încercat o dată și n-a ieșit. Poate dacă o să încercăm la anul, poate va merge. Nu am simțit nici că este o foarte mare dorință. Dar noi suntem români și știți cum este, povestea … dacă n-au venit la noi, le voi închide și eu ușa”, a explicat el.

Giurgiu sfătuiește orădenii care consideră că filmul merită văzut, să ceară programarea de proiecții la cinematograful din Oradea.

El susține că patronatul cinematografului „nu crede în puterea acestui tip de filme, deși facem săli pline în toată țara. Am solicitat difuzarea, n-am primit nici măcar un mesaj cu „lăsați-ne în pace, ați făcut un film prost. La revedere!”… E foarte dureros pentru mine să văd că din toată țara, singurul oraș care a refuzat să arate filmul e Oradea. Din păcate, încă o perioadă, sunteți orașul care are numai sală tip multiplex. Cred că e un film care poate suscita discuții și dezbateri, e benefic”, a insistat el…

„Libertate”, în TIFF Oradea. „Să analizăm voma din trecut dacă vrem să avem un fel de șansă la reabilitare, ca neam”




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Filmul Libertate, exclus dintre proiecțiile Cinema Palace Oradea – BIHON

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă