Nubia Flip 5G

Nubia a prezentat la MWC 2024 primul său telefon pliabil. Încadrat la categoria flip-phone, Nubia Flip 5G este foarte asemănător modelului ZTE Libero Flip, anunțat săptămâna trecută în Japonia drept cel mai ieftin telefon pliabil pe piață.

Flip 5G pune la dispoziție un ecran OLED de 6.9”, cu rezoluție  1,188 x 2,790 pixeli și rată de refresh la 120Hz. În locul unui cover-screen convențional avem un ecran circular cu diagonala 1,43” și rezoluție 466 x 466 pixeli, nu la fel de practic dar care cu siguranță arată bine. Un avantaj pentru cover-screen-ul circular este faptul că vine încadrat în centrul insulei foto. Altfel spus, îl poți folosi în rolul de „oglindă” la încadrarea pozelor tip portret folosind camera principală de 50MP. Nubia spune că poți folosi ecranul secundar și pentru a răspunde la apeluri telefonice, controla redarea media, vizualiza alerte de notificare, mesajele primite pe telefon și chiar informații despre starea vremii.

Alături de camera principală de 50MP, pe spatele telefonului mai găsim și o camera de 2MP folosită la aplicarea efectelor de profunzime. Aplicată prin perforarea ecranului, camera selfie oferă rezoluție 16MP.

În carcasa destul de subțire găsim un acumulator de 4310mAh, cel mai probabil împărțit pe două celule. Telefonul suportă încărcare rapidă de 33W prin USB-C.

Cu ocazia anunțului de lansare Nubia a oferit și câteva detalii despre proiectarea primului său flip-phone. Spre exemplu, ecranul este susținut de o balama dual-rail suspendată, testată să reziste la cel puțin 200.000 acțiuni pliere de pliere, tot atât cât rivalul mai costisitor Galaxy Z Flip 4.

Motorizat de chipsetul Snapdragon 7 Gen 1, Nubia Flip 5G este confirmat cu un preț oficial de 599 USD în echiparea de bază. Chiar dacă prețul european ar putea sălta considerabil după aplicarea taxelor de import, Flip 5G tot are șanse să rămână cel mai ieftin flip-phone de pe piață. Momentan, fără un calendar precis de lansare, telefonul va fi disponibil în versiuni de culoare negru și auriu.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.