Prima pagină » OnePlus a lansat oficial sistemul său de operare OxygenOS 14 – Arena IT

OnePlus a lansat oficial sistemul său de operare OxygenOS 14 – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
oneplus-a-lansat-oficial-sistemul-sau-de-operare-oxygenos-14-–-arena-it

OnePlus a anunțat un update major pentru sistemul său de operare – OxygenOS.

Bazat pe Android 14, OxygenOS 14 promite să ofere o experiență îmbunătățită cu Trinity Engine, o performanță mai fluidă în jocuri, noi funcții de confidențialitate și securitate și o experiență de utilizare intuitivă.

OnePlus a lansat oficial sistemul său de operare OxygenOS 14

Trinity Engine este o platformă proprietară avansată, care încorporează șase tehnologii OnePlus proprietare pentru a oferi o experiență mai rapidă și mai fluidă. Acesta este conceput pentru a face față mai bine scenariilor solicitante, inclusiv multi-tasking și utilizare pe termen lung, și va fi echipat numai pe modele selectate și poate include tehnologii diferite pe dispozitive diferite.

Nucleul Trinity Engine implică o serie de tehnologii (CPI Vitalization, ROM Vitalization și RAM Vitalization) care alocă inteligent resurse interne ale smartphone-ului pentru a obține performanțe îmbunătățite, durată de viață extinsă a bateriei și experiență fluidă pe termen lung. Mai precis, CPU Vitalization este o tehnologie de planificare a puterii de calcul la nivel de sistem, lider în industrie, care adoptă un model sofisticat de putere de calcul pentru a determina cel mai bun echilibru între performanță îmbunătățită și consum redus de energie pentru a se potrivi diferitelor scenarii.

Mai pe românește, CPU Vitalization prelungește durata de viață a bateriei cu 20 de minute, dar fără a compromite performanța pe OnePlus 11 care rulează OxygenOS 14, în comparație cu versiunea anterioară de soft.

Deși introdus deja de ceva vreme – pe OnePlus 11 cu OxygenOS 13 -, acum oferă o îmbunătățire cu 10% a fluidității în timpul utilizării de zi cu zi și pentru a păstrarea în fundal până la 72 de ore a aplicațiilor utilizate frecvent.

ROM Vitalization contribuie la oferirea unei experiențe rapide și fluide dispozitivelor OnePlus chiar și după 48 de luni de utilizare obișnuită. Acesta abordează eficient problemele de degradare a performanței care apar în urma utilizării pe termen lung a smartphone-urilor prin încorporarea unor tehnici precum algoritmi de compresie eficienți, defragmentarea fișierelor și accelerarea memoriei.

Pentru gamerii împătimiți, pe lângă deja existentul sistem de răcire, acum avem și ceva în plus, pe partea de software: HyperRendering, HyperTouch și HyperBoost. Primul dintre ele este un algoritm intern de optimizare a graficii care ajută la generarea unei calități grafice mai bune în jocurile mobile, iar al doilea asigură o experiență tactilă precisă și stabilă prin optimizarea logicii tactile astfel încât să prevină atingerile accidentale. Pentru a aborda consumul mare de energie fără a compromite experiența de utilizare, HyperBoost încorporează învățarea automată AI, controlul inteligent al performanței și tehnici de aranjare a elementelor grafice.

Update-ul permite și un nivel de securitate sporit, cu ajutorul unor algoritmi și funcții special create pentru analiza datelor colectate. Caracteristica fundamentală este Device Security Engine 3.0, care se bazează pe Trusted Execution Environment (TEE). Aceasta asigură o consolidare eficientă a securității dispozitivului. În plus, pe OxygenOS 14 este introdusă o tehnologie de criptare de securitate la nivel de cip numită Strong Box, alimentată de un cip de securitate eSE (Embedded Secure Element) care asigură parolele salvate pe dispozitiv.

Pentru cei care folosesc sistemele de plăți de pe telefon, funcția Auto Pixelate a fost actualizată și ea. Cu Auto Pixelate 2.0, informațiile sensibile precum datele de contact sau detaliile cardului bancar pot fi pixelate atunci când sunt transmise în screenshot-uri.

Utilizatorii care folosesc telefonul pentru lucru vor observa o serie de funcții inteligente pentru a eficientiza fiecare scenariu de utilizare. Spre exemplu, File Dock permite colectarea, analiza și partajarea informațiilor globale prin Dock sau alte aplicații pur și simplu prin gesturi. Dacă utilizați același cont pe telefoanele OnePlus și pe alte dispozitive, cum ar fi tabletele care rulează OxygenOS 14, acestea se pot conecta perfect între ele mai rapid și mai intuitiv.

Bineînțeles că sunt modificări și la designul grafic al interfeței, că doar sunt cele mai ușor de observat. 🙂 Dacă mai țineți minte, OxygenOS 13 venea cu un update major la acest capitol, denumit Aquamorphic Design. Acesta a fost actualizat la versiunea 2.0, dar nu vă așteptați la mari diferențe. Singura menționată de OnePlus este legată de Fluid Cloud, care prezintă notificări în bule, capsule și panouri într-un mod natural. 😛

Cu OxygenOS 14, am perfecționat experiența utilizatorului, facând-o mai rapidă și mai fluidă, aducând performanță mai stabilă, design mai elegant și productivitate crescută bazată pe feedback-ul comunității. Având la bază o gamă de algoritmi proprietari, OxygenOS 14 este unul dintre cele mai inteligente produse software din istoria noastră. (Zach Lin, Product Lead OxygenOS)

OnePlus intenționează să lanseze versiunea oficială a OxygenOS 14 mai întâi pe OnePlus 11 5G la mijlocul lunii noiembrie, iar apoi să aducă OxygenOS 14 pe mai multe dispozitive eligibile. Rămâne de văzut pe câte și cât de vechi vor fi acestea, ținând cont de ultimele acțiuni ale concurenței.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: OnePlus a lansat oficial sistemul său de operare OxygenOS 14 – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă