Prima pagină » OnePlus Open Unboxing: cea mai bine ascunsă cută, cel mai elegant pliabil?

OnePlus Open Unboxing: cea mai bine ascunsă cută, cel mai elegant pliabil?

de Roboțelul @ iDOR.info
oneplus-open-unboxing:-cea-mai-bine-ascunsa-cuta,-cel-mai-elegant-pliabil?

Ştii că pliabilele au devenit un produs de masă atunci când şi jucătorii un pic mai mici se apucă să le producă. Mă gândesc la TCL, Tecno şi mai nou la… OnePlus. Bine, OP nu e chiar jucător mic, dar nu e nici Samsung, nici Huawei şi nici Xiaomi. Primul său telefon pliabil se numeşte OnePlus Open şi tocmai a ajuns în România, la preţul de 8999 lei (1849 euro pe OnePlus.com). L-am scos din cutie mai jos, descoperind două lucruri: că e cel mai elegant pliabil al momentului şi ascunde cel mai bine celebra „cută„.

Ce e în cutie?

În cutia roşie pătrăţoasă găsim încărcătorul SuperVOOC de 67W, cu conector USB-A, alături de o husă în două segmente, abţibilduri, manual, card Red Cable Club, mesaj de la OnePlus şi cablu roşu de la USB-C la USB-A.

Design

Mi se pare că OnePlus a făcut o treabă bună aici şi mă refer la implementarea ramei din aluminiu. E „cel mai metalic” pliabil pe care am pus mâna, da o siguranţă şi o elegantă specială. Mă duce cu gândul la perioada Sony Vaio, la PDA-uri şi Nokia Communicator. Are certificare IPX4 pentru rezistenţa la stropire şi vine cu o protecţie din Ceramică pentru ecranul extern, cu 20% mai dură decât Gorilla Glass Victus.

OnePlus Open

Are protecţie din plastic (TPU aparent) pentru ecranul intern şi spate acoperit cu sticlă verde. Există şi o versiune cu piele vegană pe spate, dar nu ajunge în Europa. Rama din aluminiu e plată, iar închiderea este etanşă, fără gol. OnePlus Open măsoară 11.7 mm în talie închis şi 5.8 mm deschis. La doar 239 de grame e mai uşor decât telefoane de gaming sau iPhone-uri Pro Max.

OnePlus Open

Mă surprinde să văd că acea cută de pe ecranul pliabil e mult mai puţin vizibilă decât la Galaxy Z Fold-uri, Huawei Mate X-uri şi Xiaomi Mix Fold-uri. Aproape invizibilă chiar. Balamaua Flexion are un singur „schelet” şi vine cu 69 de componente. E ceva mai rigidă decât balamalele rivale şi ține telefonul fix la anumite unghiuri.

E un pliabil mai uşor de deschis decât altele de dimensiunea sa, e bine construit şi confortabil de folosit, atât închis, cât şi deschis. Văd că a revenit şi butonul Slider, mazilit de pe iPhone-uri, dar păstrat de OnePlus. Şi dacă tot suntem la design, da, modulul foto e uriaş, proeminent, are personalitate şi va face telefonul să stea ciudat pe o suprafaţă plată.

Display

Ecranul interior, cel pliabil are 7.82 inch şi este un Flexi Fluid AMOLED LTPO3. Afişează 1 miliard de culori, are Dolby Vision, refresh rate de 120 Hz, care poate totuşi cobora la 1 Hz. Aparent ajunge la luminozitate de 2800 de nits, iar rezoluţia afişată este de 2268 x 2440 pixeli.

OnePlus Open

Ecranul extern este un LTPO3 Super Fluid OLED, care afişează 1 miliard de culori, cu Dolby Vision şi refresh rate de 120 Hz, dar şi cu luminozitate de 2800 nits. Are 6.31 inch, cu un aspect mai generos decât ce oferă Galaxy Z Fold-urile şi scriere mult mai comodă pe tastatura virtuală.

Hardware

Avem parte aici de un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, alături de 16 GB RAM LPDDR5x (extinşi cu până la 12 GB extra, RAM virtual). Avem parte şi de 512 GB stocare UFS 4.0, dar nu şi slot microSD. Nici jack audio, dar cumva avem parte de emiţător infraroşu. Bateria de 4805 mAh se încarcă pe fir la 67W şi în 42 de minute ar trebui să fie capabilă să ajungă la 100%.

Mai primim şi difuzoare stereo cu Dolby Atmos, cititor de amprente lateral, integrat în butonul Power. La conectivitate avem 5G, Wi-Fi 6e, ba chiar Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, GPS dual band, NFC, infraroşu, port USB-C 3.1.

Cameră

În ce priveşte camera, pachetul selfie e inedit: o cameră interioară de 20 MP, decupată în ecranul pliabil, cu deschidere F/2.2 şi lentilă ultrawide, plus o cameră de 32 MP decupată în ecranul exterior (deschidere F/2.4). Avem parte şi de filmare 4K cu aceste camere. Trecând la camera principală, aici avem un modul gigantic, cu logo Hasselblad.

Suedezii care au pus o cameră pe Lună, la aselenizare contribuie cu colorizare, mod special Portrait, tehnologie, funcţia XPan. Camera principală de pe OnePlus Open are o rezoluţie de 48 MP, deschidere F/1.7, stabilizare optică, Multi Direcţional PDAF. Avem aici un senzor Sony LYTIA-T808, cu Pixel Stacking, adică două straturi de tranzistori pentru pixeli sub diodele foto.

OnePlus Open

A doua cameră este cea telephoto, de 64 MP, care e periscopică dar la prima vedere oferă doar zoom optic 3X. Mai oferă şi un zoom „in sensor” prin cropping, de 6X, care e la fel de eficient ca şi cel optic, aşa cum am văzut după câteva teste. De altfel, OnePlus Open se poate duce până la zoom 120X, Ultra Res. Are şi autofocalizare şi stabilizare optică.

A treia cameră este cea ultrawide de 48 de megapixeli, cu unghi de 114 grade şi autofocalizare. Hasselblad oferă un mod Portrait cu zoom 2X, iar captura video se face în Dolby Vision HDR şi 10 bit. Putem folosi ecranul extern ca preview pentru poze, încât să vadă şi cel pozat cum arată, avem şi un Action Mode, Night, PRO cu captura RAW şi RAW+, Hi-Res, Panorma, Movie, Dual View, Long Exposure, Time Lapse, dar şi stabilizare Ultra Steady.

Nu am uitat de video Bokeh, cu blur reglabil de fundal.

Software

OnePlus Open rulează Android 13, cu OxygenOS 13.2 aplicat peste, ca interfaţă custom. Are ceva numit „Open Canvas”, adică posibilitatea de a deschide 3 ferestre pe ecran, în split screen pentru a lucra cu 3 aplicaţii simultan. Există şi un soi de „zoom out” pentru ele pentru a lucra mai eficient cu spaţiul de pe ecran. Avem parte şi de aşa numitul mod „Flex„, adică atunci când avem pliat ecranul între 90 şi 135 de grade putem să folosim partea de sus cu un scop şi cea de jos cu altul.

OnePlus Open

În browser şi Notes jos e tastatura, sus site-ul. În camera jos sunt opţiunile şi sus cătarea electronică. Şi tot aşa. Putem face şi split screen împărţind ecranul în două şi avem şi Sidebar cu shortcut-uri, dar şi un Taskbar la îndemână jos, când suntem în aplicaţii. Ferestrele sunt redimensionabile. Cititorul de amprente lateral e rapid şi responsiv. Foarte important de ştiut: primiţi 4 ani de actualizări Android pe acest telefon.

Gamerii au parte de un Game Center, cu tuning de resurse şi setări de performanţă. Mai sunt şi două aplicaţii de relaxare, O Relax şi Zen Space. 

Impresii

Că prime impresii după o scurtă perioadă de utilizare, OnePlus Open mi se pare cel mai elegant pliabil cu diagonală mare şi cel mai comod de folosit, când e deschis sau închis. Cută e aproape invizibilă, iar camera e foarte promiţătoare. Şi softul pare bine implementat, poate peste ce oferă Xiaomi s Huawei cel puţin. Păcat că nu suporta stylus şi nu are certificare IP superioară. Atenţie şi la preţ, care e deja cu 1500 lei mai mare decât Z Fold 5. 

OnePlus Open, prețuri actualizate:

OnePlus Open Unboxing




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: OnePlus Open Unboxing: cea mai bine ascunsă cută, cel mai elegant pliabil?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type