Prima pagină » Lenovo Legion Tab – tableta 8.8 inci cu Snapdragon 8+ Gen 1

Lenovo Legion Tab – tableta 8.8 inci cu Snapdragon 8+ Gen 1

de Roboțelul @ iDOR.info
lenovo-legion-tab-–-tableta-8.8-inci-cu-snapdragon-8+-gen-1

Uite Lenovo Legion Tab pareri Romania si pret. Astazi aruncam o privire peste o tableta cu hardware high-end ce urmeaza sa fie lansata foarte curand 🙂 Este vorba despre noul model Legion Tab al celor de la Lenovo.

Trebuie spus faptul ca tableta este identica cu versiunea de Lenovo Legion Y700 (lansat Iulie 2023 pentru piata din China). Asta ne face sa credem ca Legion Tab este versiunea globala a acestui device. Mai trebuie sa mentionam faptul ca Legion Tab apare listat pe site-ul psref.lenovo.com (product specification refrence).

Momentan, pe pagina oficiala avem listate 6 versiuni de Legion Tab – ZACW0003GB, ZACW0008SE, ZACW00014KR, ZACW0015ES, ZACW00026GR si ZACW00027UA. GB este modelul pentru Marea Bratanie, SE pentru Suedia, KR Korea, ES Spania, GR Grecia si UA Ucraina. Noi ne asteptam sa mai apara versiuni si pentru Cehia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, bineinteles Romania si alte regiuni.

Un alt aspect ce trebuie evidentiat este ca Lenovo inca nu a facut niciun anunt oficial legat de acest device. Din moment ce tableta este listata pe site-ul Lenovo (PSREF – product specification reference), probabil ca un anunt oficial va avea loc foarte curand. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Legat de pret, este lesne de inteles ca inca nu avem detalii (oficiale) despre acest lucru 🙂 Insa, din moment ce Legion Y700 costa in jur de 350 dolari, probabil ca Legion Tab o sa coste in jur de 350 euro (in jur de 1750 lei). Bineinteles ca va tinem la curent si cu acest aspect.

Cum am compus o introducere prea lunga, ne oprim abrubt si demaram rapid cu prezentarea device-ului. Va dorim o lectura placuta.

Lenovo Legion Tab pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI TARI DOTARI

# Motorizare – procesor Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, 12GB RAM LPDDR5X + 256GB UFS 3.1

# Display – panou LCD 8.8 inci, 2560×1600 pixeli, refresh max 144Hz, luminozitate max 500 niti, spectru culoare DCI-P3, tehnologii – HDR10 si Dolby Vision, 343PPI densitate pixeli

# Acumulator – 6550mAh cu fast charging 45W

# Design – corp full metalic, profil slim 7.6mm

Lenovo Legion Tab pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste tabletele premium Lenovo Tab P12 (review romana) si Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen (review romana). Va invitam cu mult drag sa explorati cele doua recenzii 🙂

Revenim la subiectul zilei de azi. Aparitia unei tablete (Android) puternice echipata cu display de dimensiune compacta este ca si o gura de aer proaspat (poate ne-a cam luat valul 🙂 ).

In acest moment, pe magazinele online gasim doar 2 tablete Android (de brand) compacte. Avem modelul mid-range Samsung Galaxy Tab A9 (8.7 inci) si modelul entry-level/mid-range Lenovo Tab M9 (9 inci). Astfel ca, posibila aparitie a unui model de 8.8 inci cu hardware high-end este ceva care ne incanta (suntem convinsi ca ganditi la fel 🙂 ).

Apropo de hardware, ceea ce ofera tableta este foarte cool 🙂 Va reamintim ca tableta dispune de chipset Snapdragon 8 Plus Gen 1 + 12GB RAM LPDDR5X/256GB UFS 3.1. Chiar daca chipset-ul (high-end) are ceva vechime (lansat in 2022), el inca livreaza performante de top (aproape 1.100.000 puncte in Antutu 9).

Ca si fapt divers, Motorola Razr 40 Ultra (testat de noi) dispune de cam acelasi hardware (atat doar ca RAM-ul este de 8GB). Profitam de ocazia ivita ca sa va spunem ca noi am testat si modelul standard Motorola Razr 40 (review). Apoi, alte device-uri cu Snapdragon 8 Plus Gen 1 testate de echipa GadgetLab sunt Nothing Phone 2 (review), Motorola Edge 30 Ultra (review) si Xiaomi 12T Pro (review).

Lenovo Legion Tab pareri

In ceea ce priveste display-ul de pe Legion Tab, tot ce putem spune este bravo Lenovo. Am putea stramba din nas legat de faptul ca panoul folosit este de tip LCD. Insa, ecranul este un LCD high-end, ceea ce este excelent (rezolutie Quad HD, 144Hz refresh, Dolby Vision etc). Legat de diagonala, cei 8.8 inci sunt irezistibili (din nou ne-a cam luat valul 🙂 ).

Despre acumulator avem doar lucruri pozitive de spus 🙂 Capacitatea (6550mAh) este una adecvata iar fast charging-ul (45W) este unul puternic. Legat de baterie si chipset, avem ceva de precizat. Este binecunoscut faptul ca SD8 Plus Gen 1 este un procesor care se incalzeste tare (la utilizare intensa). Avand in vedere asta, am putea spune ca Lenovo trebuia sa aleaga o baterie mai mare ?

Hmmm… Avand in vedere dimensiunile tabletei (8.8 inci), caldura emanata de chipset are unde sa fie disipata. Nu e ca si cum am avea de-a face cu un telefon de 6 – 6.5 inci. Astfel ca, chipset-ul Snapdragon o sa ruleze la temperaturi decente iar stresul asupra bateriei nu o sa depaseasca valorile normale.

Lenovo Legion Tab pareri

ALTE DOTARI ATRACTIVE DE CARE DISPUNE TABLETA

# Difuzoare stereo (2x 2712 superliner speaker) cu tehnologie Dolby Atmos

# Motor de vibratii Dual X-axis

# Conectivitate – WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, slot MicroSD, port USB C 3.2 Gen 2 (suporta iesire video 4K 60Hz, incarcare, iesire audio, OTG), port USB C 2.0 (incarcare, OTG, iesire audio)

Lenovo Legion Tab pareri – CATEVA OBSERVATII

Aspectele care se fac remarcate sunt motorul dual de vibratii si cele 2 porturi USB C. Prezenta a doua USB C compenseaza lipsa jack-ului 3.5mm. Intr-un USB C se conecteaza castile (cu adaptor) iar celalalt port este utilizat pentru incarcare, iesire video, transfer date etc. Foarte tare 🙂

Inainte de face pasul catre concluzie, vrem sa spunem cate ceva si despre design. In ciuda faptului ca avem de-a face cu un device din gama Lenovo Legion (gaming), tableta are un aspect minimalist foarte elegant, ceea ce doar poate sa ne bucure 🙂

GANDURI DE FINAL

Lenovo Legion Tab este un device foarte, foarte atractiv 🙂 Setup-ul display compact + hardware high-end este unul aproape irezistibil (pentru cei care indragesc tabletele cu Android).

Asteptam cu nerabdare ca tableta sa fie lansata si sa ajunga cat de repede in Romania si in ‘laboratorul’ nostru de teste 🙂

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13; upgrade pana la Android 15 si update-uri securitate pana in 2028
  • Camera principala 13MP + 2MP macro, AF
  • Camera frontala 8MP
  • Senzori – accelerometru, giroscop, proximitate, lumina, hall, compas
  • 208.54mm x 129.46mm x 7.6mm si 350 grame
  • Culoare – gri
  • Altele – deblocare faciala, 2 microfoane, compatibilitate cu stilou Lenovo Pen
  • Accesorii – incarcator

Sursa




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lenovo Legion Tab – tableta 8.8 inci cu Snapdragon 8+ Gen 1

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă