Lenovo Legion Tab

Lenovo diversifică portofoliul de gadget-uri pentru gaming cu Legion Tab, o tabletă cu Android relativ accesibilă, optimizată pentru pasionații de jocuri pe Android care doresc o experiență ceva mai imersivă decât pot avea cu un smartphone.

Chiar dacă nu este la nivelul unei Galaxy Tab S9, Legion Tab are de partea sa atuuri de ignorat, începând cu prețul de 599 EUR în echiparea de bază. Și pentru că o tabletă de gaming trebuie să fie cât mai ușor de manevrat, diagonala ecranului este limitată la un rezonabil 8,8 inch, puțin mai mult decât ce poți avea cu un smartphone de top.

Amintind de telefoanele din seria ASUS ROG Phone, Legion Tab vine cu două porturi de alimentare USB-C dispuse pe axa orizontală și verticală a ecranului. Poți folosi oricare conector pentru alimentarea bateriei de 6550 mAh, simultan având o pereche de căști atașată la portul rămas nefolosit. Suficient de mare pentru ecranul folosit, acumulatorul poate fi încărcat la viteză de 45W folosind adaptorul AC inclus în pachet.

Lenovo Legion Tab

Lenovo Legion Tab este construită în jurul chipsetului Snapdragon 8+ Gen 1 pe 4nm, o soluție nu chiar de ultimă generație dar cu performanțe competente, ajutate și de memoria RAM LPDDR5X de 12GB. Stocarea internă este de doar 256GB, dar poate fi suplimentată până la 1TB adăugând un card microSD. Strecurată într-o carcasă de 7.6 mm grosime, soluția de răcire Legion ColdFront, de tip vapor-chamber, poate fi optimizată alegând între cele trei profiluri de performanță selectabile: Beast Mode, Balanced Mode și Energy Saving. Producătorul enunță o autonomie video de până la 12.8 ore, respectiv 12.3 ore la navigare web. În mod evident, autonomia în jocuri nu va fi chiar atât de mare, dar funcția de încărcare rapidă ar trebui să ajute la acest capitol.

Lenovo Legion Tab

Lista dotărilor pentru gaming mai include un motor de vibrații Dual X-axis , difuzoare stereo performante, microfoane duale și suport DisplayPort 1.4 pentru conectarea unui monitor sau televizor. Opțiunile de conectivitate sunt Bluetooth 5.3 și Wi-Fi 6E pentru acces la internet, tableta nefiind disponibilă și în versiune cu suport pentru cartelă SIM.

Disponibilă din această lună și în magazinele europene, Lenovo Legion Tab poate fi conectată/sincronizată cu alte dispozitive din seria Legion (ex. laptopul de gaming, monitoare, tastaturi, căști și mouși Legion), îmbunătățind astfel experiența de gaming.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.