Prima pagină » Honor Magic6 Pro – cel mai serios pretendent de până acum la coroana lui Galaxy S24 Ultra (review)

Honor Magic6 Pro – cel mai serios pretendent de până acum la coroana lui Galaxy S24 Ultra (review)

de Roboțelul @ iDOR.info
honor-magic6-pro-–-cel-mai-serios-pretendent-de-pana-acum-la-coroana-lui-galaxy-s24-ultra-(review)

Recunosc că apreciez eforturile aproape eroice ale producătorului de telefoane Honor de a-și face un nume în piață, de la gama de buget și de mijloc până la flagship-uri încărcate până la refuz cu funcții și putere brută. Și după ce am aruncat o privire asupra celui mai nou pliabil al companiei, Honor Magic V2, un nou model de vârf în format tradițional ne-a trecut ușa sub forma lui Honor Magic6 Pro.

Are un arsenal de camere absolut demențial, alimentat de tot felul de funcții AI utile, are un display imens și extrem de frumos, este construit impecabil și vine cu toate surlele și trâmbițele la care te-ai aștepta de la un telefon de top. That being said, hai să luăm la puricat noul Honor Magic6 Pro și să vedem dacă merită sau nu să-ți cumperi unul.

Unul dintre cele mai bune display-uri de pe piață

De ani de zile, principalul nume pe care oameni îl dau drept exemplu atunci când vine vorba de display-uri senzaționale pe un telefon este Samsung, iar modelele Ultra din seria S sunt dovada vie că producătorul face bine ce face. Dar acum Honor vor cu orice preț să fure titlul ăsta de „cel mai bun display de pe piață” cu noul Magic6 Pro, al cărui ecran este pur și simplu o bijuterie.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

La 6.8 inch este mare, la fel de mare ca cel de pe S24 Ultra, are o rată de refresh de 120Hz și o rezoluție de 2800×1280 de pixeli, are acoperire 100% a spectrului DCI-P3, suportă HDR10+ și inclusiv Dolby Vision. Doar din lista asta sumară de specificații ne putem da seama că avem de-a face cu un telefon de top, dar stați așa că încă nu am ajuns la cea mai bună parte: strălucirea.

Am lăudat ecranul lui S24 Ultra pentru strălucirea maximă de 2.600 de niți, dar n-ați văzut nimic încă. Display-ul lui Honor Magic6 Pro este capabil de nu mai puțin de 5.000 de niți în peak, o valoare absolut scandaloasă. Asta înseamnă că filmele sau serialele HDR o să se vadă sublim pe acest ecran, iar utilizarea în lumina directă a soarelui nu reprezintă nici cea mai mică problemă grație strălucirii pe tot ecranul de 1.600 de niți.

O altă funcție importantă pe care Honor au ales să o includă aici este un PWM de 4.320Hz. În termeni simpli, asta înseamnă că ochii tăi vor obosi mai greu sau chiar deloc, o chestie mega utilă pentru cei care folosesc telefonul seara, înainte de culcare spre exemplu. Creierul tău nu va mai fi la fel de deranjat de lumina emisă de ecran și, astfel, experiența este una mult mai confortabilă.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

O decizie ceva mai ciudată din punctul meu de vedere este abordarea producătorului atunci când vine vorba de curbura ecranului. Am mai vorbit în trecut despre cum, după părerea mea, un ecran complet plat este nu doar mai rezistent, ci și mai practic decât unul curbat, iar industria pare că a înțeles asta. Noul S24 Ultra a renunțat la ecranul curbat în favoarea unuia plat, și mai sunt o mulțime de alte modele cu display-uri curbate în generațiile anterioare care au făcut trecerea la o bucată dreaptă de sticlă.

Dar Honor se pare că nu au de gând să urmeze turma, și sticla de pe fața lui Honor Magic6 Pro este curbată atât pe laterale, cât și pe muchiile de sus și de jos! În practică, ecranul arată ca și cum ar pluti deasupra șasiului telefonului, un look interesant pe care l-am apreciat.

Totuși, toate plângerile mele legate de luminozitate inegală și atingeri fantomă se regăsesc și aici, deci chiar dacă îmi place cum arată, din punct de vedere practic tot consider că o astfel de implementare este inferioară unui ecran plat. Dar ce mie nu-mi place ție s-ar putea să-ți placă, și am văzut mulți oameni prin comentarii cum jură că nu și-ar mai cumpăra un telefon care nu are ecranul curbat, deci e o chestie de preferințe la finalul zilei.

Construit cu simț de răspundere

Iar asta ne aduce perfect în discuția despre design și construcție, și am să spun din capul locului un lucru: Honor Magic6 Pro este construit ca un adevărat tanc. Este solid din cale afară, materialele folosite sunt de primă clasă și se simte și bine în mână pe deasupra, iar toți oamenii ale căror părere am cerut-o în privința asta s-au putut pune de acord că există puține telefoane așa de bine închegate precum acesta. În plus, Honor se laudă că bucata de sticlă care acoperă ecranul este extrem de rezistentă, deci nu ar trebui să îți faci griji dacă alegi să porți telefonul fără husă, iar rezistența la intemperii IP68 nu lipsește.

Părerile au fost ceva mai împărțite atunci când vine vorba de aspect overall, însă. Chiar dacă foarte mulți au apreciat look-ul display-ului curbat pe toate părțile, nu toți au fost așa mari fani ai panoului de pe spate, în special din cauza modului de camere. Este mare, impunător și cu siguranță nu va fi pe gustul tuturor, dar mie unul nu-mi displace. În plus, la prima vedere, grație dimensiunilor generoase, ai spune că ai de-a face cu un camera phone în toată regula. Well, adevărul este că nu ai greși dacă ai crede asta, deoarece sistemul fotografic al lui Honor Magic6 Pro este incredibil. Dar ajungem imediat și acolo.

Până atunci, mai vreau să rămânem puțin la subiectul design-ului, deoarece există mai multe opțiuni de materiale și culori. Modelul primit de noi la teste este cel în nuanța „Epi Green”, și vine cu un spate din piele ecologică texturat foarte mișto care se simte extraordinar la atingere. Dacă culoarea verde sau pielea ecologică nu este pentru tine, Honor Magic6 Pro este disponibil și în clasicul negru cu spate din sticlă.

Putere la superlativ

Trecând acum sub capotă, „motorul” lui Magic6 Pro este nimeni altul decât Snapdragon 8 Gen 3, actualul vârf de gamă din tabăra Android, alături de 12GB RAM și 512GB stocare. Nu este prima oară când vedem chipset-ul ăsta pe un telefon deci avem deja o oarecare idee unde se încadrează în comparație cu rivalii de la Mediatek și Apple. Dar chiar și așa am vrut să pun la încercare și sistemul de răcire de pe telefon, așa că am activat modul Performance din meniul bateriei și i-am dat să ruleze câteva teste Geekbench 6 și 3DMark, iar rezultatele sunt următoarele:

2.219 de puncte în single-core, foarte de similar cu competitori precum S24 Ultra motorizați de more or less același chip, și 6.949 de puncte în multi-core, o valoare nu cu mult în spatele celor 7.078 de puncte obținute de mai sus menționatului S24 Ultra. Care, apropo, vine cu o versiune ușor overclocked a chip-ului special proiectată pentru Samsung, deci diferența de 100 de puncte era cât se poate de previzibilă, dar cu siguranță nu e un lucru rău.

Telefonul ăsta este extrem de rapid, aplicațiile se deschid aproape instantaneu și nu am întâlnit urmă de lag în interfață sau oriunde altundeva în sistem. În testul 3DMark WildLife Extreme lucrurile stau încă și mai bine. Honor Magic6 Pro a obținut un scor de 5.226 de puncte, o valoare simțitor mai mare decât cele sub 5.000 de puncte obținute de un S24 Ultra.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Asta înseamnă și că jocurile vor rula absolut sublim, fără urmă de lag sau sughițuri nici după perioade lungi de gaming. În plus, spatele telefonului s-a încălzit foarte puțin în testele noastre, deci nu a devenit inconfortabil de ținut în mână. Așa cum spuneam, nu este prima implementare de Snapdragon 8 Gen 3 pe care am văzut-o, și în niciunul dintre cazuri nu am avut probleme cu temperaturile, semn că chipset-ul e atât puternic cât și destul de eficient. Qualcomm pare că au nimerit formula câștigătoare și de data asta, iar generația a 3-a a procesorului este un urmaș cât se poate de vrednic pentru modelul anterior.

AI, AI și iar AI

Una dintre funcțiile principale ale noului chip are legătură cu capabilitățile sale de inteligență artificială, și ca orice producător care se respectă, Honor a inclus câteva „AI goodies” în noul Magic6 Pro. Probabil cele mai interesante adiții sunt la camere, unde vom ajunge acuși, dar in the meantime vreau să vorbesc despre ceea ce compania numește „Magic Portal”.

Pe scurt, acest portal magic scanează mesajele primite de tine pentru diferite informații precum o adresă unde trebuie să ajungi sau o dată pentru un eveniment, iar telefonul știe să te trimită exact în aplicația de care ai nevoie atunci când vrei să pleci la drum sau să adaugi în calendar un anume event. Chestia asta poate fi utilă, dar totuși nu pot să mă gândesc la faptul că pe iPhone există ceva similar de ani de zile, care funcționează more or less la fel.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Dar compania pare că plusează serios și pe parte de ecosistem. Cu „Magic Ring Connectivity Engine”, produsele Honor comunică acum mult mai bine între ele, astfel poți trimite fișiere rapid și ușor de pe un device pe altul, dar poți și folosi camera telefonului pe post de webcam la laptop, o funcție deosebit de utilă în vremurile noastre pline de call-uri pe Zoom și meet-uri pe Teams. Tot din tărâmul lucrurilor „magice” avem și „Magic Capsule” care este practic o reinterpretare a Dynamic Island-ului de pe iPhone. Modul de funcționare și felul cum arată sunt similare, dar ăsta nu e neapărat un lucru rău. Cum era aia cu „bad artists copy, great artists steal”?

Nici pe parte de audio nu stăm rău. Honor Magic6 Pro vine cu un sistem de două difuzoare stereo care se aud tare și clar. La volum maxim pot apărea mici distorsiuni, dar am remarcat bass-ul surprinzător de prezent pentru un telefon, alături de separarea bună între instrumente. Nu îți va înlocui sistemul audio de pe birou sau boxa portabilă, dar cu siguranță îți poți face lejer treaba cu difuzoarele din dotare.

Încărcare? Cui îi trebuie așa ceva?

Trebuie să îi laud pe Honor și pentru situația bateriei de pe Magic6 Pro. Grație unui acumulator din siliciu-carbon, tehnologie folosită în domeniul mașinilor electrice, compania a reușit să înghesuie o capacitate de 5.600mAh, o valoare semnificativ mai mare decât cei 5.000mAh de pe S24 Ultra sau ROG Phone 8 Pro. Asta înseamnă că Honor Magic6 Pro este unul dintre cele mai longevive flagship-uri la capitolul autonomie, deci te poți bucura de puterea brută și ecranul mișto pentru mai mult timp între încărcări.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Dacă se întâmplă totuși să rămâi fără baterie în timpul zilei, Honor Magic6 Pro suportă încărcare rapidă la 80W pe fir (charger not included) și la 66W wireless cu încărcătoare compatibile. În plus, o altă funcție utilă este cea de reverse wireless charging la 5W, ceea ce înseamnă că poate încărca alte dispozitive precum o pereche de căști sau telefonul unui prieten rămas la ananghie.

Am apreciat și deblocarea biometrică de pe acest telefon, care se poate face în două moduri. Primul este prin intermediul senzorului de amprentă de sub ecran, suficient de rapid și extrem precis. Configurarea se face simplu, ușor și fără bătăi de cap, și nu m-am lovit de momente când senzorul să nu funcționeze corect sau să nu îmi înregistreze amprenta. Ba chiar aș plusa și aș spune că este unul dintre cei mai fiabili senzori de acest fel din câți am încercat, cuvinte mari ținând cont că ne trec prin mâni zeci de modele care au așa ceva.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

În schimb, pentru că trebuie să fiu cârcotaș cu ceva, mi se pare greșită amplasarea în sine a senzorului. Este cam aproape de muchia de jos pentru gusturile mele, și poate fi dificil de operat în unele situații. O rezolvare ar fi mutarea senzorului mai aproape de mijlocul ecranului, într-o poziție mai naturală și mai confortabilă pentru mâinile noastre, dar nici așa nu e un capăt de țară.

Trecem acum la deblocarea facială, care este ceva mai sofisticată decât pe alte dispozitive Android. Pe S24 Ultra de pildă, că tot l-am folosit drept exemplu în materialul ăsta, deblocarea facială se face bazat pe camera selfie, o metodă relativ rapidă dar nu foarte sigură. În schimb, Magic6 Pro are în insula din partea superioară a ecranului și un senzor de profunzime similar celui de pe iPhone, pentru un grad de securitate mai bun.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Telefonul vine cu Android 14 din cutie, așa cum te-ai aștepta de la un flagship de genul în 2024, cu interfața MagicOS 8 peste. Dacă ai folosit un telefon HUAWEI în ultima vreme, sistemul de operare de aici ți se va părea familiar, iar ăsta nu e un lucru neapărat rău. Funcționează bine, este aerisit și nu m-am lovit de bug-uri sau glitch-uri notabile pe tot parcursul testelor mele.

Camere

Acum ajungem la capitolul pe care probabil că mulți îl așteptați: camerele. Dar înainte să trecem la rezultate, hai să trecem prin revistă specificațiile, ca să știm cu ce lucrăm și la ce să ne așteptăm. Și începem cu, după părerea mea, cea mai importantă și mai interesantă funcție: diafragma variabilă. Asta e o idee „împrumutată” direct de la HUAWEI, care au făcut așa ceva prima dată pe Mate 50 Pro în 2022, și mă bucur să văd că mai mulți producători includ asta.

Diferența majoră între Honor Magic6 Pro și toate modelele de la HUAWEI care au funcția asta este că diafragma variază între f/1.4 și f/4.0 pe P60 Pro spre exemplu, în timp ce pe Magic6 Pro ea variază între f/1.4 și f/2.0, o plajă mult mai mică. Asta s-ar putea traduce într-un efect mai puțin pronunțat, dar vom vedea imediat dacă așa stau lucrurile cu adevărat.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Trecând la cea de-a doua cameră de pe spate, Honor Magic6 Pro vine cu un obiectiv telefoto de nu mai puțin de 180MP! Cu toate astea, nivelul zoom-ului optic scade față de generația anterioară, de la 3.5X la 2.5X, dar boost-ul de rezoluție imens de la 50MP la 180MP ar putea compensa, și un zoom digital 3.5X pe Magic6 se va vedea mai bine decât cel optic pe Magic5. În rest, telefonul mai vine și cu un ultrawide de 50MP care pare să fie același ca pe modelul precedent.

Bun, acum că am dat toate astea la o parte, haideți să vorbim despre rezultate care, spre surprinderea nimănui, sunt foarte bune. Focala principală a reușit să scoată niște poze absolut superbe, cu o gamă dinamică foarte de largă și cu un balans de alb nimerit perfect. Culorile sunt puțin mai vibrante decât ce vede ochiul liber, dar asta e o chestie de look pe care unii o preferă. Nivelul de detaliu este și el bun și nu am ce să comentez la capitolul ăsta.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Dar cireașa de pe tort abia cum vine. Așa cum am spus mai devreme, Honor Magic6 Pro are o diafragma variabilă pe lentila main, iar efectul de bokeh este cât se poate de natural și de plăcut. În plus, asta ajută și la pozele în lumină slabă, deoarece diafragma poate permite senzorului să adune mai multă lumină decât în mod normal, ergo vei avea parte de fotografii mai detaliate și mai luminoase noaptea.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

În continuare, lentila telefoto este și ea extrem de bună, grație rezoluției mari de 180MP. Ba chiar este cel mai mare senzor telefoto periscop montat vreodată pe un telefon, iar rezultatele vorbesc de la sine. La zoom optic 2.5x pozele sunt super detaliate și plăcute. Totuși, coloristica este ușor diferită față de cea de pe camera principală, un dezavantaj important dacă vrei ca pozele tale să arate uniform indiferent de lentila aleasă.

Lucrurile devin încă și mai interesante la un grad de zoom mai mare. Sincer să vă spun, chiar dacă zoom-ul optic a scăzut de la 3.5x anul trecut la 2.5x acum, rezoluția extra se traduce în imagini mult mai clare chiar și atunci când trebuie să te bazezi pe zoom-ul digital. Care, apropo, ajunge până la 100x, dar vorbesc din experiență când spun că nu m-a dat pe spate. Pozele la 100x sunt destul de soft și de blurate, și am văzut implementări mai bune la alți producători. Totuși, există potențial, și poate ceva update-uri viitoare vor mai îmbunătăți situația.

Camera ultrawide nu e nimic spectaculos dar reușește totuși să obțină niște imagini foarte ok. Pozele sunt vizibil mai neclare decât cele făcute cu lentila principală sau telefoto, dar asta era cumva de așteptat. Still, cu o gamă dinamică largă și un unghi de vizualizare generos de 122 grade nu am de ce să mă plâng. Ultima dar nu cea din urmă cameră este cea pentru selfie, care nu este cea mai bună dar cu siguranță nici teribilă. Se descurcă destul de bine atunci când vine vorba de naturalețea culorii pielii, totuși pierde puțin la capitolul detalii.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

Dar nu ar fi un flagship nou în 2024 fără ceva artificii AI pe parte de camere, nu? Ei bine, pe lângă îmbunătățirile legate de procesare a imaginii care se întâmplă în background, Honor Magic6 Pro vine cu o funcție nouă special pentru cei care pozează obiecte sau persoane în mișcare. Mai exact, telefonul poate detecta atunci când un sportiv sau se mișcă în așa fel încât să facă o poză automat exact în cel mai bun moment posibil.

Asta se poate dovedi folositor atunci când ești la un meci de fotbal, tenis, baschet sau orice alt sport de genul, unde lucrurile se întâmplă extrem de repede și unde poți pierde momentele importante doar pentru că nu ai fost suficient de iute la apăsatul butonului de shutter. No more, pentru că telefonul poate face asta singur acum, fără niciun input de la tine. Asta se aplică și în cazul fotografiilor obișnuite cu oameni și animale de companie, unde Honor Magic6 Pro poate detecta tot felul de mișcări ale corpului și expresii faciale cum ar fi un zâmbet pentru a captura cadrul perfect de unul singur.

Nici pe parte de video nu stăm rău deloc, iar Honor Magic6 Pro este capabil să înregistreze la o rezoluție de până la 4K, cu o rată de cadre pe secundă la 60. Stabilizarea optică este bună, culorile sunt plăcute iar, overall, sunt mulțumit de cum arată filmările făcute cu acest telefon. Nu se bate de la egal la egal cu un iPhone la capitolul calitate, dar nu am sesizat probleme mari sau lacune serioase când vine vorba de așa ceva.

(102) Cel mai bun telefon Android NOUL Honor Magic6 Pro sau Galaxy S24 Ultra 00-02-12

În plus, dacă ești videograf profesionist și vrei să ai control maxim asupra calității imaginii, telefonul ăsta suportă înregistrare LOG, în așa fel încât să poți coloriza tu după bunul plac rezultatele. Asta e o funcție care începe să fie din ce în ce mai comună, lucru care nu poate decât să mă bucure. E o situație de win-win, deoarece oferă un grad de flexibilitate binevenit pentru cei care știu să-l folosească, dar nu îi încurcă pe cei care vor o experiență cu cât mai puține bătăi de cap, parametri de reglat și colorizări de aplicat.

Concluzie

În final, merită să îți cumperi un Honor Magic6 Pro? Well, ca să răspundem la această întrebare trebuie să vorbim și despre preț, nu? 6.000 de lei este suma cerută de Honor pentru acest telefon și, după părerea mea, este un preț corect. Magic6 Pro vine încărcat de putere brută, funcții utile și componente de top, și se încadrează perfect în categoria de „flagship”.

Design-ul nu va fi pe gustul tuturor, dar este foarte greu să te contrazici cu toate plusurile pe care modelul ăsta le oferă. Este construit exemplar, are o autonomie a naibii de bună, display-ul este unul dintre cele mai bune de pe piață iar chipset-ul de top își va face treaba mulți ani de-acum încolo. Camerele sunt și ele un alt punct forte iar, overall, Honor Magic6 Pro pleacă de la mine cu o recomandare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Honor Magic6 Pro – cel mai serios pretendent de până acum la coroana lui Galaxy S24 Ultra (review)

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă